Ramen – tai daugiau nei sriuba. Tai japoniškas patiekalas, kuriame dera sultinio sodrumas, makaronų elastingumas ir kruopščiai parinkti priedai. Su „Narushi.lt Ramen gaminimo rinkiniu“ jūs galite lengvai atkurti šį legendinį skonį savo virtuvėje.
Rinkinį sudaro:
-
Daisho Tonkotsu Style ramen sultinys (1,18 l) – turtingas, natūralaus skonio kiaulienos pagrindo sultinys.
-
Jumbo Udon Kiwami makaronai – stori, elastingi ir itin sotūs japoniški makaronai.
-
Wasabi Salt Kinjirushi (100 g) – jūros druska su wasabi šaknimi, suteikianti švelnų aštrumą ir unikalų aromatą.
-
Kimchi Sesame Seeds (80 g) – traškios sezamų sėklos su korėjietišku kimchi prieskoniu, puikus rameno pagardas.
-
Bamboo ramen ladle – tradicinis bambukinis šaukštas patogiam serviravimui.
-
Marinuotas ridikas Takuan (350 g) – klasikinis japoniškas garnyras, suteikiantis gaivumo ir spalvos.
Šis rinkinys – puikus pasirinkimas tiek pirmam ramen gamybos bandymui, tiek kasdieniam japoniškos virtuvės malonumui.
🍲 Ramen receptas (2–3 porcijoms)
Ingredientai:
-
800 ml Daisho Tonkotsu sultinio
-
200 g Udon makaronų
-
Pagal skonį Wasabi druskos
-
1–2 šaukšteliai Kimchi sezamų sėklų
-
Keli griežinėliai marinuoto ridiko Takuan
-
(Papildomai: virti kiaušiniai, svogūnų laiškai, virta kiauliena ar tofu – pagal pageidavimą)
Gaminimas:
-
Užvirkite vandenį ir išvirkite udon makaronus pagal instrukciją.
-
Atskirai pašildykite Daisho Tonkotsu sultinį.
-
Į dubenį įdėkite makaronus, užpilkite karštu sultiniu.
-
Pagardinkite Wasabi druska ir Kimchi sezamų sėklomis.
-
Patiekite su Takuan ridiko griežinėliais.
-
Serviruokite su bambukiniu šaukštu ir mėgaukitės japonišku skoniu namuose.









