Japoniška miso sriuba – tai švelnaus skonio, subalansuoto sūrumo ir umami aromato derinys, kuris tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Su šiuo „Narushi.lt Miso sriubos rinkiniu“ galėsite lengvai pasigaminti autentiško skonio sriubą namuose.
Rinkinį sudaro:
Japoniška miso sriuba – tai švelnaus skonio, subalansuoto sūrumo ir umami aromato derinys, kuris tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei.
Su šiuo „Narushi.lt Miso sriubos rinkiniu“ galėsite lengvai pasigaminti autentiško skonio sriubą namuose.
-
Mori-Nu Silken tofu soft (340 g) – švelnus, kreminės tekstūros tofu, suteikiantis sriubai lengvumo.
-
Bonito žuvies drožlės Katsuobushi (25 g) – tradicinės džiovinto tuno drožlės, suteikiančios sriubai gilaus umami skonio.
-
Marukome Shiro miso pasta (1 kg) – šviesi, švelni miso pasta, pagrindinis sriubos ingredientas.
-
Assi džiovintas Kombu (56 g) – jūros dumbliai sultiniui, kurie praturtina skonį natūraliais mineralais.
-
Marutomo Katsuo Dashino Moto (1 kg) – dashi sultinio milteliai, greitam ir aromatingam pagrindui.
Šis rinkinys leidžia mėgautis japoniška klasika be sudėtingo pasiruošimo – tiesiog kelios minutės ir sriuba paruošta!
Miso sriubos receptas
Ingredientai (2 porcijoms):
-
500 ml vandens
-
1 arbatinis šaukštelis Marutomo Dashino Moto
-
1 šaukštas Marukome Shiro miso pastos
-
1 mažas gabalėlis Assi Kombu
-
2 šaukštai Bonito drožlių
-
½ pakuotės Mori-Nu Silken tofu (supjaustyto kubeliais)
Gaminimas:
-
Į puodą įpilkite vandenį, įdėkite kombu ir pakaitinkite iki virimo ribos. Pašalinkite kombu.
-
Įdėkite Dashino Moto ir Bonito drožles, pavirkite 2–3 minutes, perkoškite sultinį.
-
Atskirame dubenėlyje ištirpinkite miso pastą šiek tiek karšto sultinio, tuomet supilkite atgal į puodą.
-
Įdėkite tofu kubelius, švelniai pašildykite (neužvirkite).
-
Patiekite iškart – galima papildyti svogūnų laiškais ar jūros dumbliais wakame.










